Péče o Vaší svíčku

Aby Vám svíčka sloužila co nejdéle a v nejvyšší kvalitě, vyplatí se o ní pečovat.

Svíčku po 2-4 hodinách nechte odpočinout a vosk znovu ztuhnout. Dřevěný opálený knot lehce odlomte prsty (dejte pozor aby Vám opálené dřevo nespadlo do vosku, aby se neušpinil) a bavlněný knot odstřihněte ✂︎ a zkraťte na cca 3-5 mm. Když svíčku zapálíte nechte ji vždy hořet tak dlouho aby se z vosku vytvořila hladina, zajistíte tak, že svíčka bude hořet rovnoměrně, nevytvoří se nevzhledný ¨tunel¨  a déle vám vydrží.

A něco málo o bezpečnosti:

Hořící svíčku nikdy nenechávejte bez dozoru. Vždy zapalujte svíčku mimo dosah dětí a zvířat. Mezi hořícími svíčkami vždy ponechte vzdálenost alespoň 10 cm. Svíčku nezapalujte na hořlavém povrchu nebo na podkladu, který by se mohl vznítit, ani v jeho blízkosti. Svíčku zapalte pouze na rovném, teplotně odolném povrchu.

Nikdy svíčku nenechte hořet po dobu delší než 4 hodiny. Nedovolte, aby se plamen dotýkal skla. Při prvním zapálení nechte hořet po dobu 3-4 hodin, aby bylo zajištěno rovnoměrné rozehřátí vosku a nevytvořil se nevzhledný ¨tunel¨. Před ztuhnutím vosku se ujistěte, že je knot ve svislé poloze, nad voskem a uprostřed svíčky. Před zapálením vždy ostřihněte knot na 5 mm, abyste zabránili kouři a poškození skla. Během používání může být sklo horké. Uhaste svíčku, když zbývá 5 mm vosku, a znovu nezapalujte.

Přejeme vám krásné chvíle ve společnosti svíček Moje velas!

Zpět do obchodu