Naše svíčky ze sójového vosku

Jedinečné přírodní svíčky ze sójového vosku.

Take máte rádi tu příjemnou atmosféru zapálených svíček?

 

Jediná svíčka a dokáže vyvolat tolik pozitivních emocí, romantiku, zklidnění, zútulní domov, pomůže při relaxaci nebo meditaci, ale dokáže nám také pomoci, když nám nejde elektřina. Na trhu je spousta různých variant svíček, ale ne všechny jsou pro naše zdraví dobré a bezpečné. Proto je třeba pečlivě vybírat jakou svíčku si domů přineseme. Doporučujeme si vybrat přírodní svíčky ze sójového vosku. K výrobě našich přírodních svíček používáme vosk sójový s malým podílem vosku kokosového.

 

Nejprve je třeba zmínit, že při spalování parafínového vosku dochází k uvolnění formaldehydu, jelikož parafín je odpadní produkt při zpracování ropy. Také je velice důležité v jaké nádobě svíčka je, jelikož nekvalitní sklo může prasknout, naše svíčky Moje velas jsou z velké části ve skleničkách z české sklárny. Svíčky vyrábíme jednoduché, minimalistické, jelikož někdy přidávané dekorace do vosku mohou začít hořet. Proto si vždy při pořízení svíček důkladně zjistěte z jakého materiálu je vyrobená.

 

Přírodní svíčky ze sójového vosku jsou oblíbené

Vosky

 

Přírodní svíčky se vyrábějí z rostlinných vosků, oblíbený je sójový vosk, nebo například vosk kokosový, konopný nebo včelí. Palmový vosk se také používá při výrobě přírodních svíček, ale ten nedoporučujeme, jelikož není ekologický z důvodu jakým způsobem se získává, následkem je ničení pralesů.

 

 

Tvary přírodních svíček

Přírodní svíčky už v první řadě dávno nejsou jen svíčkou ve skle. Je zde nepřeberné množství tvarů a obalů, v podstatě se svíčky změnily na dekorativní ozdobu nejen domova, ale každého interiéru. U nás můžete vybírat z klasických svíček do svícnu tzv. pillar (sloupových svící), nebo v různých námi ručně vyrobených dózách a nádobkách, minimalistickém svícnu nebo avantgardní bublinkové kostky a také čajové přírodní svíčky různých tvarů

 

Vůně

 

Nejvíce jsou oblíbené květinové a ovocné vůně, ale zaleží na osobním vkusu. Nicméně, není se třeba bát experimentovat. Na trhu je nepřeberná nabídka vůní, které čekají na své objevení, třeba švestka s rebarborou https://www.mojevelas.cz/zbozi/svestka-a-rebarbora--cire-sklo/, santalové dřevo s mandarinkou https://www.mojevelas.cz/zbozi/mandarinka-a-santalove-drevo--matne-sklo/nebo vůně orientální bambus https://www.mojevelas.cz/zbozi/rucne-vyrobena-prirodni-svicka-v-ceskem-skle-s-bavlnenym-knotem--cira-varianta-skla-s-vuni-orientalniho-bambusu/. Vonná svíčka je tak trochu aromaterapií pro duši. 

 

 

Knoty

Stejně tak další důležitou částí svíčky je knot, je možné vybrat si z přírodních bavlněných knotů nebo dřevěných, které se obvykle stejně jako ty naše vyrábějí ze dřeva ovocných stromů. Záleží jaké vám osobně vyhovují. Dřevěný knot při hoření praská a ne každý to má rád.

 

A jaké svíčky používate vy? Podělte se s námi na našem facebooku nebo instagramu Moje_velas.

Všechny naše přírodní svíčky naleznete na našem e-shopu: www.mojevelas.cz

 

Zpět do obchodu